Eldorado buying Caesars in deal valued at $17 billionEldorado cumpără Caesars într-o afacere în valoare de 17 miliarde de dolari

miercuri, 24 iulie 2019

A casino juggernaut was formed Monday when Eldorado Resorts announced it is buying Caesars in a cash-and-stock deal valued at $17.3 billion. The acquisition will put about 60 casino-resorts in 16 states under a single name, Caesars, creating the largest gambling operator in the United States. The deal — following pressure from activist investor Carl Icahn — is targeted to close in the first half of 2020 if approved by gambling regulators and shareholders.

It would open the doors of the Las Vegas Strip market to Eldorado. “We are incredibly excited. This is an iconic brand,” Eldorado CEO Tom Reeg said referring to Caesars Entertainment during a conference call. “It’s really a level of property and brand that we have not had the great fortune to control and now we will.”

Eldorado will pay $8.40 per share in cash and 0.0899 shares of Eldorado stock for each Caesars share, or $12.75 per share. The transaction values Caesars at about $8.6 billion, and Eldorado will pick up about $8.8 billion of the casino’s debt.

Shareholders of Eldorado Resorts Inc. will hold about 51% of the company’s outstanding stock, with Caesars Entertainment shareholders holding the remaining and 49%. The company will be led by Reeg, along with Eldorado Chairman Gary Carano. It will be headquartered in Reno, Nevada, where Eldorado is based, and have a significant corporate presence in Las Vegas, where Caesars is based.

Caesars

Caesars Entertainment Corp., which operates more than 30 casinos in the U.S., emerged from bankruptcy protection in late 2017, but it’s been struggling since. Caesars operates three casinos in Atlantic City and Eldorado operates one.

It is uncertain whether the new company will venture into Japan, where major casino operators have set their sights after the nation legalized casino gambling last year. Reeg said “no firm decisions” have been made on the international market, but the opportunity would have to be “stupendous for us to be running in that direction.”

Caesars’ stock jumped 16% Monday, while shares of Eldorado fell 10%.

Sursa: lasvegassun.comUn uriaș al cazinourilor a fost format de curând, atunci când Eldorado Resorts a anunțat că va cumpăra Caesars într-o tranzacție în valoare de 17,3 miliarde de dolari. Achiziția va aduna aproape 60 de cazino-resorturi din 16 state sub același nume, Caesars, creând astfel cel mai mare operator de gambling din Statele Unite. Tranzacția – în urma presiunilor din partea investitorului Carl Icahn – urmează a fi finalizată în prima jumătate a anului 2020, dacă este aprobată de către autorități și acționari.

Această tranzacție ar deschide calea pieței de pe Las Vegas Strip către Eldorado. „Suntem extraordinar de entuziasmați. Este o marcă emblematică”, a afirmat Directorul Executiv al lui Eldorado, Tom Reeg, referindu-se la Caesars Entertainment în timpul unei conferințe. „Este vorba, de fapt, despre un tip de proprietate și marcă pe care nu am avut norocul să le controlăm, iar acum vom avea acest noroc.”

Eldorado va plăti 8,40 de dolari per acțiune în bani și 0,0899 de acțiuni Eldorado pentru fiecare acțiune Caesars, sau 12,75 de dolari per acțiune. Valoarea tranzacției Caesars este de aproximativ 8,6 miliarde de dolari, iar Eldorado va prelua aproximativ 8,8 miliarde de dolari din datoria cazinoului.

Acționarii Eldorado Resorts Inc. vor deține aproximativ 51% din acțiunile companiei, iar acționarii Caesars Entertainment vor deține restul de 49%. Compania va fi condusă de Reeg, împreună cu președintele Eldorado, Gary Carano. Aceasta va avea sediul în Reno, Nevada, acolo unde își are sediul Eldorado, și va avea o prezență corporativă semnificativă în Las Vegas, unde își are sediul Caesars.

Caesars

Caesars Entertainment Corp., care operează mai bine de 30 de cazinouri în SUA, a ieșit din faliment la sfârșitul anului 2017, dar a continuat să aibă dificultăți. Caesars operează trei cazinouri în Atlantic City, iar Eldorado operează unul.

Nu este clar dacă noua companie se va aventura în Japonia, acolo unde operatorii mari de cazinouri și-au fixat interesul după ce statul nipon a legalizat jocurile de noroc în cazinouri anul trecut. Reeg a spus că „nicio decizie fermă” nu s-a luat pe piața internațională, dar oportunitatea ar trebui să fie „extraordinară pentru ca noi să ne îndreptăm în direcția aceea.”

Acțiunile Caesars au crescut cu 16%, în timp ce acțiunile Eldorado au scăzut cu 10% în urma anunțului acestei tranzacții.

Sursa: lasvegassun.com



Tags:


Author: Editor

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.