The most expensive restaurants worldwideCele mai scumpe restaurante din lume
In our times is trendy to talk about gastronomy and dinning locations. Nowadays it is important to be seen in the company of celebrities or influent politicians, and if you strive for a sufficiently large winning in gaming, you want to be informed also about top restaurants worldwide, since social climbing is not for everyone and requires serious investments.
What can you eat in a luxury restaurant? French menus are standard almost everywhere, the North-European cuisine becomes more and more popular. For now, the restaurant industry in Paris, London and New York are believed to be the centers of world cuisine, partially due to their large investments, and also because of the large number of people who spend exorbitant amounts of money for the pleasure of the papilla.
According to „The S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants” top, performed last year, here are the trendiest gastronomical destinations in the world.
The Danish restaurant Noma, owned by the young master chef René Redzepi, was nominated last year, 2011, the best restaurant in the world, earning „S. Pellegrino” award of the British Restaurant Magazine.
Located in a former warehouse of Copenhagen port city, Noma asserted in the list of the best 50 restaurants in the world for the second time in a raw, with 800 gastronomy experts and related critics. This success caps the creativity of the 32 years old, Danish René Redzepi, ambassador of the north cuisine consisting of local and season ingredients.
The El Celler de Can Roca of Girona, Catalunia, is also a valuable landmark of the gastronomical world map, this year he won the second position and thus brought to the Spanish people another reason to be proud.
The famous Spanish restaurant inaugurated in 1986 is a family business and it is managed by the three Roca brothers. The kitchen manager is the big brother Joan Roca, who is master chef, the middle brother is the sommelier of the restaurant, and Jordi Roca, the youngest, is in charge of testing the most sophisticated deserts.
Mugaritz restaurant is on top of the podium and it offers daily two different menus, depending on the inspiration of Andoni Luis Aduriz chef, who describes himself as a “technical-emotional” cook. The restaurant owns a garden with aromatic herbs, standing by to give flavor to every dish.
Osteria Francescana proved itself to be the best restaurant in Italy and occupies the fourth place of our top.
Located in Moden, Osteria Francescana restaurant is managed by Massimo Bottura chef, who offers traditional dish menus elegantly combined with his own creations.
Massimo Bottura waits for all the customers to take a sit, and then he personally takes all the orders. With service like that, is no wonder that he also received “Chef’s choice” special prize.
The Fat Duck restaurant is famous for its culinary “experiments”. Here, the gormandizer “pilgrims” are caught smiling and laughing in the tasting marathon of special dishes.
Heston Blumenthal master chef, also dubbed the „alchemist of gastronomy”, bewitches his guests with various types of extravagant culinary combinations, as sardines on sorbet fume, ice-cream with eggs and bacon or oat flakes with parsnip.Acum este la modă să vorbim de gastronomie și de locuri unde să servești masa. În ziua de azi este important să fii văzut în compania celebrităților sau politicienilor influenți, și atunci dacă aspiri la un câștig suficient de mare în gaming e bine să te pui la punct și cu cele mai de top restaurante din lume pentru că urcarea treptelor sociale nu este un lucru la îndemâna oricui și necesită investiții serioase.
Ce se mănâncă în localurile de lux? Meniurile franțuzești sunt standard aproape peste tot, dar bucătăria nord-europeană crește în popularitate. Deocamdată, industria restaurației din Paris, Londra sau New York sunt considerate centrele bucătăriei mondiale, parțial și pentru că aici s-au făcut cele mai mari investiții și există multe persoane care cheltuiesc sume exorbitante ca să-și ofere maximum de plăcere papilelor gustative.
Conform topului realizat anul trecut de „The S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants” ne sunt dezvăluite cele mai în vogă destinații gastronomice din lume.
Restaurantul danez Noma, al tânărului maestru bucătar René Redzepi, a fost desemnat cel mai bun din lume în anul 2011, primind premiul „S. Pellegrino” din partea revistei britanice Restaurant Magazine.
Amenajat într-un fost depozit din portul orașului Copenhaga, Noma s-a impus pentru a doua oară consecutiv în această listă a celor mai bune 50 de restaurante din lume, alcătuită de 800 de experți în gastronomie și critici în domeniu. Acest succes încununează creativitatea danezului René Redzepi, în vârstă de 32 de ani, ambasador al bucătăriei nordice, compusă din ingrediente locale și de sezon.
Un alt reper valoros pe harta gastronomică a lumii, restaurantul El Celler de Can Roca din Girona, Catalunia, aduce spaniolilor încă un motiv de mândrie, anul acesta clasându-se pe poziția a doua.
Inaugurat în 1986, celebrul restaurant spaniol este o afacere de familie, fiind condus de cei trei frați Roca. La șefia bucătăriei se află Joan Roca, fratele cel mare care este bucătar-șef, cel mijlociu este somelierul restaurantului, iar Jordi Roca, cel mai mic dintre ei, se preocupă cu experimentarea celor mai sofisticate deserturi.
Restaurantul Mugaritz se află pe podiumul topului și este o locație care oferă zilnic două meniuri diferite, în funcție de ceea ce ajunge în mâinile bucătarului Andoni Luis Aduriz, care se autodescrie drept un bucătar “techno-emoțional”. Restaurantul are propria grădină în care cresc ierburi aromatice, pregătite să încânte fiecare fel de mâncare.
Osteria Francescana a dovedit că este cel mai bun restaurant din Italia și este clasat pe locul patru în topul nostru.
Localizat în Moden, restaurantul Osteria Francescana este condus de bucătarul Massimo Bottura, care oferă meniuri de mâncăruri tradiționale combinate în cel mai rafinat mod cu creațiile proprii.
Massimo Bottura așteaptă ca toți clienții să se așeze la mese și apoi vine personal pentru a lua comanda. La așa servire nu ne mai miră faptul că a primit și premiul special “Chef’s choice”.
Restaurantul The Fat Duck este recunoscut pentru “experimentele” sale culinare. Aici, “pelerinii” gurmanzi pot fi surprinși zâmbind și râzând în drumul lor printr-un maraton de bucate alese.
Bucătarul șef, Heston Blumenthal, supranumit drept „alchimist al gastronomiei”, își încântă oaspeții care-i calcă pragul cu tot felul de combinații culinare ciudate precum sardine pe șerbet afumat, înghețată cu ouă și bacon sau fulgi de ovăz cu păstârnac.